Beeldende Therapie In beeldende therapie wordt methodisch gewerkt met gerichte interventies met beeldende materialen, gereedschappen en technieken, bijvoorbeeld schilderen, tekenen, textiel, metaal, steen, hout en digitale middelen. Jij doet tijdens dat proces fysieke, zintuiglijke, emotionele en cognitieve ervaringen op. Bijzonder aan beeldende therapie is, dat het werkstuk concreet is. Jij kan het loslaten, wegleggen, ernaar terugkijken en ervaren hoe het is om het eens anders te doen. Beeldende therapie wordt door veel mensen beleefd als een rechtstreekse weg naar diepere gevoelslagen. Het confronteert hen met patronen in denken, voelen en handelen binnen een relatief veilige situatie. (NVBT). Dus door het methodisch vormgeven van de verschillende beeldende materialen leer je: Uitdrukking geven aan wat je voelt en denkt; Ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je graag wilt; Jezelf steviger en krachtiger gaan voelen en meer zelfwaardering en zelfvertrouwen te krijgen; Ingrijpende ervaringen uit het verleden of heden onder ogen te zien, ermee om te gaan en controle te krijgen overdie nare gedachten en gevoelens over ervaringen die jou in de ban kunnen houden; Los te laten en te accepteren door het een plek te geven; Te oefenen met nieuw gedrag en vaardigheden en deze je eigen te maken. Om Beeldende Therapie te volgen is het helemaal niet nodig om te kunnen tekenen of schilderen.
webontwerp: Jolanda van der Velde - Smit 2016 Voor vragen kan u altijd bellen 06-43295525 of 038 -4582899 of u kan een mail sturen naar
Voor vragen kan u altijd bellen naar: 038 - 4582899 bij geen gehoor 06-43295525 , Ben ik telefonisch niet bereikbaar, dan ben ik aan het werk. Stuur dan een mailtje naar:
info@axismundo.nl
 Gesproken taal maakt plaats voor een eigen unieke beeldende taal.
Beeldende therapie